dilluns, 23 de març del 2015

22.03.2015 UESC - CB Parets: La primavera la sang altera

L'inici de la primavera ha vingut carregat d'emocions. I quines emocions! Vibrant partit el que s'ha pogut viure al PAV1 de la nostra ciutat.
Després de dues derrotes consecutives, la UESC necessitava una victòria per no despenjar-se dels primers llocs i de retruc, deixar enrere un potencial rival de la part mitjana de la classificació.

Un CB Parets, al qual ja es va vèncer a la primera volta, ha presentat una molt bona cara i ha demostrat una millora respecte l'altre matx.

Però anem amb el relat dels fets:
En un inici prometedor, les locals han entrat al partit endollades i molt atentes a tots els aspectes del joc, malgrat la velocitat amb que jugaven les rivals. Ja s'entreveia que seria un partit distret i amb ritme. Parcial: 6 a 3.

La mateixa tònica en el següent tram. Semblava que la UESC començava a distanciar-se. Sense massa encert, però amb bon joc col·lectiu i atentes en defensa, van assolir cinc punts de marge tot i que les visitants circulaven molt bé la pilota i lluitaven totes les jugades, 11 a 6.

Però ben aviat començarien les emocions fortes. El típic mal període amb una deficient sortida de pilota, poca decisió en la lluita pel rebot i un cúmul de faltes personals en contra, ha portat a les negres a veure's superades per la paretanes. Tot i fer quatre punts, els dotze en contra ha dut el marcador fins a un 15 a 18 i un nou partit igualat a l'horitzó.

Efectivament, el següent vuitè s'ha caracteritzat per una igualtat que ja no variaria fins al final. Molta pressió per ambdues bandes, intensitat, poc encert i molt de coratge. Era un partit travat, amb poc ritme en aquest període però molt, molt emocionant. Cinc punts entre els dos equips per arribar al descans amb 18 a 20 en l'electrònic.

A la represa, les noies d'Èric Gil han tornat a fer un molt bon joc, trenant boniques jugades i cistelles de qualitat. Poca especulació i joc efectiu amb un bagatge defensiu acceptable. Les dues aficions entregades als seus respectius equips. Crits i emoció. La UESC però, tornava a comandar, 27-26.

A partir d'aquí, i davant la igualtat i el rellotge que anava avançant, el nerviosisme s'ha apoderat de les jugadores i del públic a la grada. Poc encert, les defenses s'imposaven als atacs, i nombrosos tirs lliures errats pels dos equips. Aquest és tot el que ens ha ofert aquest període, finalitzant amb un 29-27 per les locals.

En els dos últims trams, cada atac era una agonia, cada imprecisió un sobresalt, cada pèrdua de pilota una fiblada al cor. En aquest punt, cada cistella valia el seu pes en or. El setè ha acabat amb empat a 33. El partit tornava a començar, i aquest cop amb només cinc minuts per disputar. Màxima igualtat en tots els aspectes, cada equip amb les seves armes, essent el matx molt atractiu per l'espectador.

Bàsquet local, bàsquet visitant. Empat. Bàsquet visitant de nou. Pèrdua de la pilota en el servei de fons i cistella visitant. 35-39 i poc més d'un minut per endavant. Difícil repte. Crits de suport per tot arreu. El pavelló era una bombonera. Transició ràpida i bàsquet de la UESC. Dos punts per sota. Pressió alta i pèrdua de pilota del CB Parets. Les santcugatenques hi tornen i fan una bona jugada de combinació, però fallen el llançament. Rebot ofensiu, es torna a treure la pilota cap a fora i ho tornen a provar, aquest cop amb èxit. Cistella i empat a trenta-nou. Pressió de nou i recuperació de la pilota. Es produeix una lluita i a manca de un segon i escaig, l'àrbitre assenyala una falta personal a favor de les negres de la UESC. Dos tirs lliures. Cap punt. Fi del partit amb empat a 39. Pròrroga.

Tres minuts extres on les més petites del club han sabut un cop més gestionar l'angoixa i superar les oponents amb grapa, encert i ofici. Tres cistelles locals per cap de visitant per acabar el partit amb un resultat final de 45-39.

Així doncs, la UESC manté la tercera posició i demostra que l'adaptació a la nova categoria és una realitat.

Ara, aturada d'un parell de setmanes i el proper partit tornarà a ser a casa, aquest cop contra el cuer, les noies de l'escola del Carme.