diumenge, 1 de febrer del 2015

01.02.2015 CE Escola del Carme A-UESC: Emoció a manta

Emocionant partit el viscut avui al pavelló sud de Sabadell.

En un matí molt fred i en unes instal·lacions molt fredes, les noies de Sant Cugat han sortit al parquet molt i molt fredes. Amb una defensa posicional correcta però amb poca grapa i gens de tir, han vist com començaven el partit ja a remolc, amb un 5-0 al final dels primers cinc minuts. També cal ressenyar la lesió d'una jugadora visitant al cap de poc d'haver-se iniciat l'encontre.

En un matx amb moltíssimes faltes personals -han estat eliminades tres jugadores locals i una visitant per cinc faltes- de seguida es posaven en bonus els dos equips propiciant així una gran quantitat de tirs lliures. Malgrat no estar massa encertades en aquesta faceta del joc, aquest fet ha anat proporcionant algun punt de tant en tant quan l'encert a cistella en joc no era massa clar. Així, amb una certa milloria, han retallat distàncies acabant el període 9 a 7.

Un miratge. El següent tram ha estat un calvari per les noies de la UESC, que erraven en el tir una i altra vegada, perdien la majoria de pilotes dividides i no transmetien seguretat en elles mateixes. Resultat: 17-9.

Els darrers minuts abans del descans han mostrat un major equilibri de forces, amb molt de respecte pels dos equips. Poc intercanvi de cops i molt joc tàctic. Mitja part: 20-15.

La represa ha estat nefasta per les noies d'Èric Gil, que no trobaven el seu lloc a la pista. Les Sabadellenques les superaven una i altra vegada en el tir, rebot, recuperació. La desesperació a la grada era evident, tot i que algun pare expressava el ferm convenciment en la victòria de les visitants. Aquest període ha acabat amb un clar 28-17.

No han perdut la calma les negres i han continuat lluitant i treballant dur. Amb més cor que cap algunes vegades i sense excessiu joc col·lectiu, han fet uns quants intercanvis de cistelles que han servit per rebaixar dos puntets el desavantatge (34-25).

A partir d'aquí, els darrers dos vuitens, amb possibilitat de fer canvis i aprofitar la major rotació de la que disposava l'entrenador ja que la plantilla contrària era més curta i ha tingut eliminacions, la UESC ha començat una espectacular remuntada. A base de grapa, bon joc amb decisions correctes i bona selecció de tir, han anat retallant i retallant distàncies fins situar-se a un sol punt a manca de dècimes de segon per acabar el minut 35. En una jugada molt protestada per la banqueta local, una jugadora a aprofitat aquestes dècimes per clavar una cistella que capgirava el marcador per primera vegada amb el deliri dels seus seguidors que cridaven a cor què vols. 36-37 a manca doncs, de cinc minuts.

Molta tensió, moltes faltes -el partit s'ha allargat en excés-, i molta intensitat -una lesionada local al caure en mala posició- però l'ofici i la seguretat que han estat demostrant aquestes jugadores en els finals ajustats, els hi ha permès sortir victorioses i sense excessiu patiment final. El resultat 38 a 43.

Aquesta victòria combinada amb la derrota del fins ara primer classificat, el CB Calella, fa que les noies de la UESC es situïn com a líders en solitari de la classificació.

El diumenge vinent, hauran de defensar aquesta posició de privilegi davant el CB Tona, que està a una sola victòria de distància.