diumenge, 18 de gener del 2015

18.01.2015 UESC - Círcol Catòlic de Badalona: Visca el bàsquet!

Espectacle dels que fa afició el que avui hem viscut al PAV1 de la nostra ciutat. S'iniciava la fase regular amb el debut de la UESC en la nova categoria B2 després de l'ascens obtingut a la fase prèvia enfront un clàssic del bàsquet com el Círcol Catòlic de Badalona.

Un inici molt igualat jugat amb força i pressió -com tot el partit- on les defenses superaven els atacs. Igualtat en el joc però no en el marcador degut a una cistella en els darrers segons del període de cinc minuts per part de les visitants (3-6). El segon tram ha tingut la mateixa tònica, amb defenses molt atentes i on les jugadores s'havien d'esforçar per trobar línies de passada que gairebé sempre estaven cobertes per les rivals en ambdós costats de la pista. 6 a 8 al final d'aquests minuts.
Aquesta exigència ha tret el millor de les noies de la UESC, que han començat a combinar aquesta gran defensa amb un efectiu joc en equip, on totes les jugadores interpretaven el seu rol gairebé a la perfecció. Així, han aconseguit posar-se per davant i obrir una escletxa en el marcador amb finals parcials de 16-10 i 18-13 a la mitja part.

A la represa, la mateixa tònica, amb agressivitat, robatoris de pilota i passis llargs al contraatac. En aquest període s'ha assolit la màxima diferència en el lluminós, 7 punts (24 a 17). El sisè vuitè ha retornat l'equilibri en el joc i en els punts anotats, cosa que feia mantenir-se la distància, 28 a 21.

Així les coses, el partit semblava controlat per part de les d'Èric Gil. però ai! estem a la categoria B2, i res no és senzill. Els darrers dos períodes, on realment es decideixen els partits igualats han començat amb una reacció per part de les badalonines, que arrancaven amb mordacitat, atreviment i encert de cara a cistella, un parcial d'u a sis que les situava a només dos punts a manca dels cinc darrers minuts (29-27). Les negres han patit l'empenta de les contràries i han pecat en alguns instants d'angoixa i precipitació.

L'últim vuitè s'esperava amb expectació. Dos punts separaven els dos equips i els nervis estaven a flor de pell. En aquest punt ha aparegut tot el que a nivell tècnic, tàctic i d'esforç podien oferir. Intercanvi de cistelles, taps i emoció a les graderies. Un darrer bàsquet a falta d'un minut i escaig posava quatre amunt les locals i semblava definitiu. Però dues errades a la sortida de la pilota ha propiciat diversos llançaments visitants, tres d'ells de tres punts, sense èxit. Una falta personal en contra de les santcugatenques amb un sol tir lliure anotat i rebot per la UESC, ha fet que el matx es decantés del costat negre.
Resultat final, 35 a 32.

En resum, debut brillant i prometedor de les petites guerreres del club, que han iniciat la nova categoria amb molt bones sensacions. Emocions fortes i grans satisfaccions ens esperen.